Hem > Information > Internet Explorer 7 i Windows Vista

Internet Explorer 7 i Windows Vista

februari 1st, 2009

Alla (nåja, oftast dom som inte vet vad dom snackar om) klagar på Windows Vista, det mesta hörda klagomålet är ”den hänger sig hela tiden”. Nu råkar det vara så här att det är ett tillägg till själva programmet i fråga som ställer till det för sig. Nämligen Flash Player 10, just i Vista så händer NÅT.

Hur löser man då det? Tja, det finns otaliga självhjälpssidor där det diskuteras hur man ska få bukt med problemet. En av dessa lösningar är att stänga av det som i Vista betecknas UAC (Användarkontroll), alltså det system i Vista som ser till att användaren inte gör bort sig allt för mycket. Om du nu inte råkar vara proffsanvändare som (som undertecknad) har varit med sen Windows 1.0, du som bara är vanlig dödlig. Rör inte sånt där, man kan ställa till det för sig ännu mer.

Nu har jag testat en lösning som fungerade faktiskt bra, och det var att installera en beta-version av den kommande Internet Explorer 8. Märk att det inte är säkert att alla ens banktjänster osv fungerar efter en sån uppdatering, iaf om man använder Handelsbanken och andra som använder sig av lite speciella säkerhetslösningar. Som alltid, vet man vad man gör. Gör det. Är man osäker, gör det inte.

Annars finns länk till Internet Explorer 8 Beta här http://www.microsoft.com/sverige/windows/products/winfamily/ie/ie8/campaign/default.mspx

Categories: Information
Kommentarer är avstängda.